събота, 28 юни 2014 г.

КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗЯТ ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ В БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА НА ПАЗАРА НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ В СТРАНАТА

Във вчерашния петъчен ден рязко намаляха телефонните обаждания и посещения от клиенти в Софийските ни офиси. Традиционно петък е денят от седмицата с по-слаба активност, но явно и осезаемо, случващото се с Първа инвестиционна банка разтревожи потенциалните ни клиенти.

Колегите от гр. Варна не споделят напълно тези наблюдения. Във Варна явно справянето с последствията от наводненията заемат по-централно място в обществените нагласи.

Морските ни офиси по Южното Черноморие от началото на сезона отчитат засилено търсене на имоти от традиционните за този пазар руски клиенти и там събитията в ПИБ не оказаха никакво влияние. Някои от колегите, улисани в работа, дори не бяха разбрали за ситуацията в София.

В София, някой от брокерите ни трябваше са финализират разплащанията по сделките с клиентите си именно в тази банка, но бяха успяли да се справят с положението. Вярно е, че това им отне почти половин ден чакане на опашките, но сделки бяха приключени успешно.
Някой от клиентите ни заявиха, че предпочитат да заплатят към МИРЕЛА стойността на предоставените услуги в брой, тъй като се опасяваха, че разплащанията по банков път от сметките им в ПИБ ще бъдат затруднени.

Изключително сериозно звучи изнесената от банката официална статистика, че само за един ден вложителите са изтеглили над 800 000 000 лева. Тази сума за нашите условия звучи колосално и възниква въпросът - къде ще отидат тези пари?

Ще продължаваме да следим събитията, за да потърсим отговор на този въпрос.

МИРЕЛА

МИРЕЛА С НОВО ЛОГО ЗА СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ


Скъпи клиенти и приятели, сигурно забелязвате, че сме на футболна вълна. Имаме си ново футболно лого.
Имаме и съревнование за най-много точни попадения по време на световното, но пазим крайните резултати като изненада ... за края на шампионата.

Светът сега е футбол, но клиентите ни са най-важните - правим огледи и по време на късните мачове.

Най-хубавото е, че падат голове и в нашата игра победител винаги е клиентът.

понеделник, 16 юни 2014 г.

ТРИ ДНИ СЕ ЗАБАВЛЯВАХМЕ ЧУДЕСНО И СЕ ОБЕДИНИХМЕ ПОД МОТОТО "СИЛНИ ЗАЕДНО"

"Силни заедно” е мотото, под което премина тиймбилдингът на МИРЕЛА за 2014 г. в Старозагорските минерални бани.


Тридневната среща започна с вълнуващо пътуване на 30 май и даде възможност на брокерите ни от София, Варна, Созопол, Слънчев бряг, Приморско, Велико Търново, Сандански, да се забавляват в непринудена обстановка и да покажат умения, за които много от нас само бяха чували

Хотелът беше перфектен, състезателната част – забавна, но и поучителна. Насладихме се на хубавото време, страхотният СПА комплекс, игри на открито и разходки на чист въздух. Почувствахме се повече от чудесно!

В различните състезания се опознахме още по-добре и останахме впечатлени от силния състезателен дух на най-новите попълнения от екипа ни.

Голямата награда беше спечелена с ГОЛЯМ хъс, всеотдайност и тактически умения, от отбора на Варненския ни офис “Мария Луиза”, следвани "на косъм" от екипите на офиси “Васил Левски” и “Патриарх Евтимий” в гр. София.

Много емоции предизвика футболната среща между отборите на брокерите от София и Варна, но за победителят в нея ще ви оставим да научите сами  ..

На галавечерята бяха връчени наградите на най-добрите. Колегите от офис “Княз Борис” и "Ян Палах" - гр. Варна изненадаха всички с емоционално музикално изпълнение от класиката на Луис Армстронг и Ела Фицджералд Summertime, с което изправиха всички на крака и насълзиха не малко очи.

Партито продължи до сутринта в нощния бар на хотела с много музика и забавления.

Седмица по-късно отново сме обгърнати от ежедневната ни работа, но всеки от нас носи емоцията на забавлението и тайно крои планове за следващото ни голямо парти.