понеделник, 30 март 2015 г.

Калоян Михалков, главен агент в офис „Княз Борис” - гр. Варна: „За да успееш, трябва да си повярваш!”

Днес ще Ви срещнем с един човек, който не само обича предизвикателствата, но и умее да черпи вдъхновение от тях. 

Според него трите думи, които го описват най-добре, са „бързина”, „точност” и „лоялност”. Към тях без колебание добавяме още две - „упоритост” и „амбициозност”.
Става част от екипа на МИРЕЛА през 2009 година, досега е един от най-добрите ни агенти в гр. Варна и определено е "душата" на офис "Княз Борис". 

Удоволствие е за нас да ви представим Калоян.


- Здравей, представи ни се накратко!
- Казвам се Калоян Михалков. Завърших висшето си образование във Варненски свободен университет през 2004 г., специалност „Индустриален мениджмънт и предприемачество”. Започнах работа в МИРЕЛА през 2009 година.
В края на миналата година успешно издържах изпита за най-високата III-та степен професионална квалификация по професията „Брокер недвижими имоти”. Оценката ми беше „Отличен”.

 - Свободното си време обичам да прекарвам със семейството си. Най-много обичам да гледам как синът ми расте всеки ден. 


 - Обичам да пътувам в чужбина, а също така си организирам кратки екскурзии из различни места в България. Тази снимка например е от Абу Даби - една незабравима за мен Нова година!


 - И не на последно място обичам да се забавлявам с приятели по заведенията :)

- Кои са трите думи, които те описват най-добре?
- Бързина, точност и лоялност!

- Как започна?
- Избрах МИРЕЛА, защото познавах много добре нейния сайт. Харесваше ми начинът, по който се поднасяше информацията на клиента. Когато разбрах, че фирмата открива офис в гр. Варна - веднага си изпратих CV-то. Другото важно нещо, което за мен беше определящо, е че агенцията разполага с голяма база от имоти. А това, което най-много ми допадна, след като започнах работа тук, е, че имам пълна свобода на действие, което ми дава самочувствие да подбирам качествени имоти.

- Разкажи ни повече за своята първа сделка?
- За първата ми сделка все още се говори, когато се събираме с колеги. В най-голямата криза се появи клиент с голям бюджет, който търсеше къща срещу резиденция „Евксиноград”. Направих сделката... и така работата ми в МИРЕЛА стартира на високи обороти!

- Има ли комична ситуация, в която си изпадал по време на работа?
Налагало се е да вадя нотариални актове за собственост от началото на миналия век, да издирвам наследници на хора, починали преди около 100 години... Спомням си за един случай, в който при установяване на собственост стигнах до човек, който не съществува никъде освен в регистъра на селото ...

- От какво се "зареждаш"?
- Черпя вдъхновение от всички колеги в офисите ни в гр. Варна, всеки един от тях ме зарежда по различен начин и ме стимулира да се доказвам всеки ден.

- От месец февруари си главен агент в офис „Княз Борис”, не мога да не те попитам как се чувстваш и „горещо” ли е това място?
- За мен това е едно ново предизвикателство, което ме мотивира за нови успехи. Ще направя всичко възможно да се докажа. Мисля, че колегите ми вярват и ще ме подкрепят.

- Какво би посъветвал колегите, които сега навлизат в нашия бизнес?
- Да осъзнаят, че това е една сериозна професия, която може да ти донесе много добри доходи. За мен това е бизнес с големи възможности, но както във всеки друг бизнес - трябва да му се отдадеш и да си повярваш, за да спечелиш.

- Колегите са ...
- Колегите за мен са приятели, с които мога да споделям приятни моменти и проблеми. Умеем да се забавляваме заедно ...

ИНТЕРВЮ НА: Надя Ненкова
СНИМКИ: личен архив

Вижте всички имоти, които предлага Калоян Михалков:
Продажби
Наеми
Профил на Калоян Михалков

петък, 20 март 2015 г.

Най-добрите агенти на МИРЕЛА в гр. Варна получиха държавни дипломи за трета степен професионална квалификация по професията „БРОКЕР”

 В края на м. февруари тази година, в гр. Варна бяха връчени дипломите за професионална квалификация на агентите, успешно преминали програмата на обучение в ЦПО „МИРЕЛА” за придобиване на свидетелство за най-високата трета степен професионална квалификация по професията „БРОКЕР”.


Събитието беше официално отбелязано в конферентната зала на хотел „Черно море”.

Свидетелствата бяха връчени от г-жа Венета Янева - директор на ЦПО "МИРЕЛА".

Моментът съвпадна и с награждаването на агентите, постигнали най-високи професионални успехи през 2014-та година. Те получиха своите грамоти и стилни корпоративни подаръци лично от г-жа Камелия Костадинова - регионален директор в гр. Варна.


Г-жа Йорданка Орешкова беше отличена с награда и грамота за агент с най-добри резултати за гр. Варна през 4-то тримесечие на 2014 г.
Г-н Жулиян Мирчев е агентът с най-голям брой реализирани сделки в гр. Варна.

Офис „Мария Луиза” е с най-висок ръст на продажбите през 2014 г. спрямо предходната 2013 г. Освен това отличие колегите получиха и още една приятна награда – двудневна почивка в СПА хотел, като поводът е постигнатото второ място за „Екип с най-висок оборот от продажби през 2014-та година”.


Текст и снимки: МИРЕЛА

сряда, 18 март 2015 г.

Владимир Иванов, офис „Стамболийски”: „В нашата професия е изключително важно да си последователен и да обръщаш внимание на детайлите”

Ако има човек, който да се забавлява, докато работи и да работи, докато се забавлява, то това е Владо.
 За себе си казва, че е голям инат, но за сметка на това е организиран, премерен и определено не разчита на случайността. Става част от екипа на МИРЕЛА още през 2007 година и досега е един от най-чаровните, но и успешни агенти на офис „Стамболийски”.

Вижте какво сподели той с нас.

- Владо, представи ни се с няколко изречения.
- Казвам се Владо Иванов, роден съм 84-та година в гр. София, педагог по образование. Преди да започна в МИРЕЛА съм работил 4 години като преподавател по английски език и съм продавал сладолед на площад „Славейков".


 - Обичам планината и хладното време, любимият ми сезон е есента.
- Активен риболовец и къмпингар съм.
- Следя европейските футболни първенства, но не обичам да гледам телевизия. Свиря на китара и чета много.

- Понеже сподели, че си работил като преподавател по английски език, не мога да не те попитам, как така реши да се занимаваш с недвижими имоти?
- На времето, когато започнах, имаше страхотен подем в бизнеса. Наистина виждах хора, на и около моята възраст, които „заработваха” добре от него. Преориентирах се доста бързо и в интерес на истината, единственото интервю, на което отидох, беше в офиса ни на бул. „Васил Левски”. Първоначално, естествено, беше адски трудно, защото всеки занаят се краде, трябва да се доказваш, конкуренцията е голяма... Но смятам, че работата ми в различни екипи през годините ме направи добър брокер, професионалист. Решил съм да работя до момента, в който, ако не си вдигна телефона, клиентите ще се притесняват за мен, а няма да недоволстват.

- Кои са трите думи, които те описват най-добре?
- Със сигурност първата е „инат”. Колкото ми помага, толкова и съм си „чупил главата”, знаете как е... Втората е „организиран”! Ако имам качество, в което съм сигурен, това е. Не понасям да оставям важни неща на случайността и късмета, предпочитам да си създам предпоставки за добър резултат. Както казват старите хора „от далеко да е леко”. Третата май е „премерен” - винаги си оставям време да премисля дадена ситуация и след това действам. Припряността не е правилен подход нито в живота, нито в работата.

- Защо избра МИРЕЛА?
- Винаги си избираш най-доброто по предварителна информация и след това проверяваш на място. Не съм работил в друга агенция.

- Разкажи ни повече за своята първа сделка?
- Ох, голяма излагация ! Един неугледен магазин в ж.к. „Люлин”, празен търговски център..., изведнъж клиентът казва: „Еми, харесва ми, купувам го”. Колегите ми помагат, правим предварителен договор, плаща се и т.н., а на финала – гаф! Абсолютно никой не ме е информирал, че има нещо наречено „тежести”. Отивам аз с усмивка при нотариус „Х”, който ме направи на „бъз и коприва” пред всички. Е, оправихме работата, но беше колкото забавно, толкова и притеснително.

- А коя беше най-трудната ти сделка?
- Накратко ще кажа, не ми е любим спомен. Наследници, търсих ги дълго и ги запознах. По средата на сделката започнаха да си „спомнят” как родителите им имали „неуредени отношения” и накрая стана така, че не всеки получи полагащото му се... Хубавото беше, че продадохме имота на едно младо семейство, много мили хора.

- Има ли комична ситуация, в която си изпадал по време на оглед или при сключване на сделка?
- Безброй! Обичам да казвам, че не може по цял ден „да ровиш” на хората в къщите и да не се случи нещо! Спомням си как ми се наложи да забавлявам едно бебе в нотариална кантора, докато майка му и баба му изповядваха две сделки една след друга.

- За какъв клиент мечтаеш?
- За разбран, човечен и с възможности, да се вслушва в съветите ми и да знае какво точно търси от сделката.

- От какво или от кого черпиш вдъхновение и сили?
- Най-вече от семейството – половинката ми и дъщеря ми, бъдещите планове, хубавите спомени, такива неща.

- Умението да продаваш учи ли се, или е въпрос на природен талант?
- Трябва да имаш малко даром, помага, но се сещам и за един разговор с управителя ни - г-н Христов. Каза, че на някои им идва отвътре, а други компенсират с качества и късмет, прав беше.

- Имаш впечатляващо портфолио – над 100 реализирани сделки – къде се крие разковничето на успеха (може би в чара или...)?
- Ще кажа само, че трябва да се работи усърдно и преди да обвиниш обстоятелствата, виж дали ти не допускаш грешка. В нашата професия е изключително важно да си последователен и да обръщаш внимание на детайлите.

- Какво би посъветвал хората, които сега навлизат в този бизнес?
- Да видят какво съм отговорил на предишния въпрос.

- А клиентите?
- Да работят само с МИРЕЛА, в частност с Владимир Иванов от офис „Стамболийски”, контактите ми ги има навсякъде!

- Колегите са ...
- Много свестни хора и професионалисти! Може да се помайтапиш, да се оплачеш, да изпиеш една бира след работа, да разчиташ на помощ в даден момент – истински екип!

Благодарим ти, Владо, за това интервю!

ИНТЕРВЮ НА: Надя Ненкова
СНИМКИ: личен архив - Влади

Профил на Владимир Иванов

Вижте всички имоти, предлагани от Владимир Иванов:
Продажби
Наеми


вторник, 17 март 2015 г.

Екипът на офис „Васил Левски” – гр. София отпразнува отличието си за постигнати най-добри резултати през отминалата 2014-та година

Колегите ни от офис „Васил Левски” изкараха заедно един незабравим и пълен с емоции уикенд в хотелски комплекс „Вила Екатерина”, намиращ се в близост до с. Вакарел. Поводът беше отпразнуване на полученото отличие за „Екип с най-висок оборот от продажби през 2014-та година”.

Ето какво сподели тази сутрин директорът на офиса – г-жа Даниела Коцева: „Уикендът ни беше страхотен, всички останахме очаровани. Снегът, който валя от петък до събота следобед, допринесе още повече за доброто ни настроение. Направихме си снежен човек! :) Чувствахме се прекрасно. Успяхме да си починем, да се забавляваме и да се заредим с нови сили и добро настроение.”

Текст и снимки: МИРЕЛА

петък, 13 март 2015 г.

Теодора Райкова, агент в отдел „Чуждестранни клиенти” на МИРЕЛА: „Умея много неща, но най-вече да комуникирам с хората и да продавам”

Различна, амбициозна, щура и интересна - трудно е да запазиш самообладание и да не се усмихнеш, когато разговаряш с Теди. 

Ето защо днес решихме да Ви подарим малко усмивки и да ви срещнем с нея.
Тя е един от най-добрите ни професионалисти и е част от екипа на отдел „Чуждестранни клиенти” вече 8 години. Фактът, че колегите я смятат за чаровна, но меркантилна, изобщо не я притеснява.

Даваме ѝ думата, защото тя определено има какво да ни сподели.

- Теди, представи ни се с няколко изречения?
- Казвам се Теодора Райкова и работя в МИРЕЛА от 8 години. Учила съм в гимназия с разширено изучаване на италиански език, а след това 3 години „Психология и философия” в Югозападния университет „Неофит Рилски” и около 6 години съм работила с деца.
Умея много неща, но най-вече да комуникирам с хората и да продавам. Смятам, че съм почти организирана, контактна, критична, но и много харизматична.





















- Обичам да се занимавам с неща, които сама мога да направя с ръцете си (бамбукови лампи и други предмети от бамбук).





















- Обичам да помагам на хората и на животните.

- Защо избра МИРЕЛА?
- Не беше директно и целенасочено МИРЕЛА. Приятелката ми и моя колежка, Петя Лалова ме убеди, каза че се изкарват пари и аз нали съм си меркантилна, ето вече 8 години съм тук.

















  

- Ето тук сме двете с Петя.
 
- Разкажи ни повече за твоята първа сделка?
- Първата ми сделка беше за един магазин. Купувачът ме разпитва за ДДС, за данъчна оценка и т.н., а аз нищо, ама съвсем нищо, не разбирах.... И беше супер смешно, защото след всеки зададен от него въпрос аз си записвах и му се обаждах след няколко минути (и така няколко пъти), не знам този човек как не се отказа от мен. Накрая купи и дори остана доволен.

- А коя беше най-трудната ти сделка?
- Тя още не е приключила вече 3 години, но сме на път да я завършим успешно.

- Има ли комична ситуация, в която си изпадала по време на оглед или при сключване на сделка?
- Със сигурност съм имала, но сега не всички си спомням. Наскоро имах един клиент за оглед в Слънчев бряг, бяхме се разбрали за среща в 10 ч., а дойде в 12 ч. – и аз, нали съм си контактно критична, малко му се скарах, а той каза:  „тогава да си ходя .. ”, разсърди се, но беше само за 5 минути. Тръгнахме на огледи и след около 15 минути ми казва – „само с теб ще гледам и само от теб ще купя” – така и стана. Остана много доволен и щастлив.

- На коледното парти на МИРЕЛА за 2014 г. получи награда за „Най-меркантилен колега”, защо според теб?
- Ами, повече от ясно е – "очичките на доларчета" и колкото се може повече сделки, ще помоля и колегите – ако може само мои оферти да продавате, ще ви черпя.

- За какъв клиент мечтаеш?
- За големия клиент с голяма сделка... и да не деля комисиона с друг.

- От какво или от кого черпиш вдъхновение и сили?
- От колегите, от клиентите, от ситуациите, от всичко, което помага за работата ми. Обичам контакта с хората, интересните и различни гледни точки, умението да се асоциирам с клиентите и техните предпочитания, да ги анализирам и така да преценявам какъв имот искат, да ми се доверяват и да оправдавам доверието им.

- Умението да продаваш учи ли се, или е въпрос на природен талант?
- Според мен това или го имаш, или не. То е комплекс от много качества. Не е като да продаваш хляб, от който всеки има нужда, а да можеш да предложиш това, което клиентът иска и да си каже „... уау, това е моето жилище”.

- Има ли разлика в това да си агент на морето и тук в София?
- Не много голяма освен в процента на комисиона – ето пак, ама то е защото съм меркантилна, нали така, (смее се).
- Трябва да има и такива като мен, за да се правят повече и повече сделки, защото „колкото повече, толкова повече”.

- Колегите са ...
- Страхотни и много различни. На всеки мога да се доверя и знам, че всеки ще ми помогне, ако имам нужда. Екип сме, а това е много важно - дори спечелихме на коледното парти наградата за „Най-сплотен екип”, не напразно. Благодаря им от сърце, че все още ме търпят!






















- Обичам ви колеги...

Благодарим на Теди за това интервю! 

ИНТЕРВЮ НА: Надя Ненкова
СНИМКИ: личен архив - Теди

Вижте имотите, предлагани от г-жа Теодора Райкова
Профил на агент Теодора Райкова