понеделник, 17 февруари 2014 г.

МИРЕЛА осинови маймунката Ани от Варненския зоопарк


Брокерите на МИРЕЛА в град Варна поеха инициатива по осиновяването на маймунка от вида „Mорска зелена котка“. Нашето желание е да помогнем в отглеждането на новата ни питомка, като се погрижим за нейната здравословна диета и поддръжката на дома й.

Симпатичното животинче, чийто естествен хабитат са саваните на Източна Африка, е част от задружното маймунско семейство във Варненският зоопарк. Според изследвания на поведението, проведени от зоолози, този вид примати много приличат на хората по отношение на адаптацията към нова и непозната среда – вместо да изграждат свой модел на поведение те просто копират поведението и навиците на „местните“ и бързо се ориентират и приспособяват към новите обстоятелства.




Интелигентни, гъвкави и адаптивни, морските зелени котки, известни също и като „гриветки“, са чудесно допълнение към обитателите на Варненският зоопарк и ние сме щастливи, че имаме шансът и удоволствието да участваме в отглеждането и обгрижването на една от тях!


Нашата питомка е на 2 години и носи красивото име Ани. Все още не е била майка. Очакваме с нетърпение бъдещото потомство, като Варненския зоопарк може да разчита на нашето съдействие при отглеждането му. Можете да се порадвате на Ани в сектора с маймунки – любим на малки и големи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар